Špagetová dýně s tuňákem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 špagetová dýně (použijeme cca 500 g vyšpagetované)
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (115 g)
- 200 g brokolice
- 3 vejce
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 cibule
- čerstvá bazalka
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
Postup Špagetová dýně s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Vyšpagetovanú dyňu (cca 500 g) spolu s tuniakom, narezanou cibuľou a brokolicou, prelisovaným cesnakom, bazalkou, pretlakom, vajíčkami, korením a soľou dobre premiešame.
Zmes dáme do vymazaného pekáčika a pečieme na 180°C asi 40 minút.
Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.