Špagetová dýně s tuňákem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně (použijeme cca 500 g vyšpagetované)
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (115 g)
200 g brokolice
3 vejce
1 lžíce rajčatového protlaku
1 cibule
čerstvá bazalka
2 stroužky česneku
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Vyšpagetovanú dyňu (cca 500 g) spolu s tuniakom, narezanou cibuľou a brokolicou, prelisovaným cesnakom, bazalkou, pretlakom, vajíčkami, korením a soľou dobre premiešame.

  3. Zmes dáme do vymazaného pekáčika a pečieme na 180°C asi 40 minút.

  4. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!