Špagetová dýně s hráškovou kaší
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 špagetová dýně (nepoužijeme celou)
- 400 g hrášku
- 1 cibule
- 80 g másla
- 4 lžíce jemné strouhanky
- 4 lžíce strouhaného balkánského sýra
- sůl
- pepř
- olej
Postup Špagetová dýně s hráškovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujememe (vydlabeme vidličkou špagety).
400 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme hrášok, osolíme, okoreníme, podlejeme 3 lyžicami vody a dusíme 3 minúty. Potom hrášok rozmixujeme, netreba úplne nahladko.
Medzitým nasucho za stáleho miešania opražíme strúhanku a necháme ju vychladnúť. Premiešame s balkánskym syrom.
Na taniere rozdelíme tekvicové špagety, na ne dáme hráškovú kašu, posypeme zmesou strúhanky a syra a prelejeme roztopeným maslom.