Špagetová dýně s hráškovou kaší

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně (nepoužijeme celou)
400 g hrášku
1 cibule
80 g másla
4 lžíce jemné strouhanky
4 lžíce strouhaného balkánského sýra
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujememe (vydlabeme vidličkou špagety).

  2. 400 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  3. Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme hrášok, osolíme, okoreníme, podlejeme 3 lyžicami vody a dusíme 3 minúty. Potom hrášok rozmixujeme, netreba úplne nahladko.

  4. Medzitým nasucho za stáleho miešania opražíme strúhanku a necháme ju vychladnúť. Premiešame s balkánskym syrom.

  5. Na taniere rozdelíme tekvicové špagety, na ne dáme hráškovú kašu, posypeme zmesou strúhanky a syra a prelejeme roztopeným maslom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!