Rybí salát ze štikozubce kapského s nakládanou barevnou zeleninou

Recepty, Saláty

Suroviny

750 gramů mořské štiky - zvaný štikozubec kapský (Merlucius capensis)
4 bobkové listy
8 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
sůl
pepř
0,5 skleničky nakládané zeleniny na bramborový salát (nebo Moravanky)
0,5 skleničky nakládaných malých cibulek (může být i jedna velká cibule/..
1/4 sklenky sterilizované nakrájené červené kapie v nálevu
1 větší kyselá okurka
1 velký jogurt bílý
1 malá tatarská omáčka nebo malá ochucena lahůdková majolka light

Postup přípravy receptu

  1. Ryby si uvaříme společně s kořením, libovolnou zeleninou a osolíme. Vaříme asi 15 minut. Pak rybu vyndáme a nadrobno pokrájíme a necháme vychladnout.

  2. Vedle si pokrájíme i nakládané cibulky, kyselou okurku, červenou kapii a pak přidáme i nakládanou zeleninku na bramborový salát nebo nakládanou zeleninu - Moravanku.

  3. Všechno pak smícháme v misce a přidáme bílý jogurt a tatarskou omáčku (může být i jemná light majolka). Opepříme, ochutíme a dáme do chladu. Podáváme druhý den s pečivem. Zdobíme dle sebe. Získáme také i výbornou polévku z ryb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!