Rybí salát ze štikozubce kapského s nakládanou barevnou zeleninou
Recepty, SalátySuroviny
- 750 gramů mořské štiky - zvaný štikozubec kapský (Merlucius capensis)
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- sůl
- pepř
- 0,5 skleničky nakládané zeleniny na bramborový salát (nebo Moravanky)
- 0,5 skleničky nakládaných malých cibulek (může být i jedna velká cibule/..
- 1/4 sklenky sterilizované nakrájené červené kapie v nálevu
- 1 větší kyselá okurka
- 1 velký jogurt bílý
- 1 malá tatarská omáčka nebo malá ochucena lahůdková majolka light
Postup Rybí salát ze štikozubce kapského s nakládanou barevnou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Ryby si uvaříme společně s kořením, libovolnou zeleninou a osolíme. Vaříme asi 15 minut. Pak rybu vyndáme a nadrobno pokrájíme a necháme vychladnout.
Vedle si pokrájíme i nakládané cibulky, kyselou okurku, červenou kapii a pak přidáme i nakládanou zeleninku na bramborový salát nebo nakládanou zeleninu - Moravanku.
Všechno pak smícháme v misce a přidáme bílý jogurt a tatarskou omáčku (může být i jemná light majolka). Opepříme, ochutíme a dáme do chladu. Podáváme druhý den s pečivem. Zdobíme dle sebe. Získáme také i výbornou polévku z ryb.