Špagetová dýně s čočkovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně
1 hrnek červené čočky
250 ml kokosového mléka
červená kari pasta dle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špagetovou dýni přepůlíme, vydlabeme dužninu a uvaříme doměkka. Vařila jsem ji v hlubším hrnci asi do poloviny ponořenou ve vodě.

  2. Červenou čočku propláchneme, a pokud máme čas, necháme ji několik hodin namočenou, zachová si tak lépe červenou barvu. Poté ji zalijeme ½ hrnku vody a dáme vařit. Přidáme kokosové mléko (z konzervy, ne řídký kokosový nápoj) a kari pastu podle chuti. Za občasného zamíchání vaříme, dokud není čočka měkká a omáčka nezíská hustou konzistenci. Je-li hustá příliš, přilijeme trochu vody. Je-li řídká, varem necháme část tekutiny odpařit. Na závěr omáčku osolíme. Solíme raději o trochu víc, dýně vytáhne hodně chuti.

  3. Uvařenou dýni pomocí vidličky vyšpagetujeme“ (vidličkou ji vyškrábeme, tím se z dužniny uvolňují špagetky).

  4. Dýňové špagety naservírujeme na hluboký talíř a zalijeme čočkovou omáčkou.

  5. Posypeme čerstvými bylinkami, já jsem použila koriandr, ale šla by i zelená petrželka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!