Špagetová bábovka s houbovou směsí

Recepty, Houby

Suroviny

3/4 balíčku špaget (neuvařit příliš doměkka, ještě se budou
zapékat)
150 g tvrdého nahrubo nastrouhaného sýru
2 hrsti čerstvých hub
150 g šunky nakrájené na kostičky (slanina apod.)
1 větší cibule
1 červená paprika
hrst posekaného libečku
hrst petrželky
trochu mleté papriky
trochu pepře
špetka tymiánu
sůl
olej
Na zapečení:
3 vejce
100 ml mléka
sůl
strouhanka na vysypání vymazané formy

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vhodíme houby, osolíme a vydusíme většinu tekutiny.

  2. Pak přidáme šunku, pokrájenou papriku, koření a chvilku vše společně restujeme.

  3. Po odstavení přimícháme libeček a petrželku.

  4. Do vymazané a strouhankou vysypané formy vložíme nejprve část špaget, posypeme trochou sýru, pokryjeme polovinou směsi a zase trochou sýru.

  5. Na to opět vrstvu špaget, sýru, směsi, sýru a nakonec zbylé šagety. Trochu stlačíme.

  6. Zalijeme rozšlehanými osolenými vejci s mlékam a dáme do rozpálené trouby na 180°C. Povrch můžeme nejprve zakrýt alobalem, abychom vrchní část špaget neměli tvrdou.

  7. Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme trochu zchladnout. Lépe se nám pak bude krájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!