Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

60 g tresky (podušené nebo opečené bělomasé ryby rozebrané na menší kousky)
5 g jidášova ucha
2 g zázvoru nastrouhaného
5 ml šťávy z limetky (1 čajová lžička)
5 ml sójové omáčky Kikkoman
3 ml rybí omáčky
1/2 lžíce oleje (pokud možno sezamový)
25 g jarní cibulky (1 velká, nakrájená šikmo na plátky)
60 g soba nudlí
1 lžička sezamových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Jidášovo ucho vařte ve vodě, dokud nezměkne. Poté jej nakrájejte na menší kousky.

  2. V míse smíchejte limetovou šťávu, sójovou a rybí omáčku a nastrouhaný zázvor. Rybu vložte do marinády.

  3. Dejte vařit soba nudle. Do horké osolené vody vložte nudle a vařte 2-3 minuty. Sceďte.

  4. Na pánvi rozpalte olej a cibulku na něm zprudka opečte. Bude to trvat několik sekund. Přidejte jidášovo ucho a promíchejte. Do misky vložte cibulku s Jidášovým uchem, nudle a promíchejte. Na talíři posypte semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!