Pečené brambory s variací sýrů podávané na špenátu

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 brambor s pěknou slupkou
50 g gorgonzoly nebo brie
50 g uzeného sýra pařeného
50 g camembertu
50 g comte
2 paličky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného oregana
1-2 lžičky sezamových semínek
1/2 lžičky drcených chilli papriček
1/2 lžičky černého pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V olivovém oleji smícháme tymián, oregano, sezamová semínka, drcené chilli papričky a pepř.

  2. Brambory umyjeme, podélně rozkrojíme, vložíme do vymaštěného pekáčku a řeznou stranu potřeme olejem s kořením.

  3. Paličkám česneku odkrojíme vrchní část a potřeme olejem s kořením.

  4. Brambory i česnek vložíme do maximálně vyhřáté trouby a pečeme 25 minut.

  5. Mezitím nakrájíme sýry na plátky.

  6. Pekáček s bramborami vyjmeme a řeznou plochu osolíme a poté poklademe nejprve plátky comte, dále uzeného pařeného sýra, camembertu a nakonec zralé gorgonzoly.

  7. Dopékáme ještě deset minut, až se sýr sýry roztaví, a podáváme na špenátu, upraveného podle osobních zvyklostí.

  8. Pečený česnek přiložíme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!