Smetanový králík na leču po mém
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 velké cibule
- 200 g slaniny
- 1 králík i s játry
- 3 brambory
- malá sklenička leča
- 425 ml smetany na šlehání
- podravka
- olej
Postup Smetanový králík na leču po mém
Postup přípravy receptu
-
V pekáči rozpálíme olej. Osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a játra.
Po chvíli přidáme i naporcovaného králíka obaleného v podravce.
Opékáme asi 5 minut, poté přidáme na slabé plátky nakrájené brambory, zalejeme lečem a smetanou.
Pečeme asi hodinu.
Poté vyndáme z pekáče maso, sosík rozmixujeme, vrátíme maso a prohřejeme.
Podáváme s bramborovou kaší či rýží.