Smetanové tzatziky s kapií

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g zakysané smetany
2 okurky
2 stroužky česneku
1 menší žlutá kapie
½ svazku kopru
sůl
bílý pepř
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce smetany nebo mléka (je-li moc husté)

Postup přípravy receptu

  1. Okurku nastrouháme na struhadle (menší slzičky) a vymačkáme vodu, česnek prolisujeme, kapii nakrájíme na malé kostičky a kopr nasekáme na drobno.

  2. Vymačkanou okurku smícháme se zakysanou smetanou, přidáme česnek, kopr, kapii, olivový olej, osolíme, opepříme a dobře vše promícháme. Je-li husté, přidáme lžíce smetany nebo mléka. Necháme v lednici 1 hodinu uležet.

  3. Servírujeme s bílým pečivem, zdobené bazalkou nebo koprem a kapií.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!