Smetanové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

620 g kuřecích horních stehen
tedy 4 kousky
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 lžička drcených chilli vloček
1 lžička tymiánu
máte-li čerstvý, tak čerstvý
60 ml kuřecího vývaru
150 g smetany ke šlehání
30 g strouhaného parmezánu
50 g sušených rajčat
sůl
pepř
pažitka na zdobení
100 g penne

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme. Tak 5 minut z každé strany. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  2. Do pánve přidáme nasekaný česnek, tymián a drcené chilli vločky. Restujeme asi tak 1 minutu, aby se rozvinula vůně. Přidáme vývar a smetanu, nasekaná sušená rajčata a dobrou lžíci parmezánu. Osolíme. Přivedeme k varu.

  3. Vrátíme opečené kuře do pánve a povaříme 5 minut, zakryjeme a dusíme tak 15 minut.

  4. Podáváme s penne, zdobíme nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!