Smetanové kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 620 g kuřecích horních stehen
- tedy 4 kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička drcených chilli vloček
- 1 lžička tymiánu
- máte-li čerstvý, tak čerstvý
- 60 ml kuřecího vývaru
- 150 g smetany ke šlehání
- 30 g strouhaného parmezánu
- 50 g sušených rajčat
- sůl
- pepř
- pažitka na zdobení
- 100 g penne
Postup Smetanové kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme. Tak 5 minut z každé strany. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Do pánve přidáme nasekaný česnek, tymián a drcené chilli vločky. Restujeme asi tak 1 minutu, aby se rozvinula vůně. Přidáme vývar a smetanu, nasekaná sušená rajčata a dobrou lžíci parmezánu. Osolíme. Přivedeme k varu.
Vrátíme opečené kuře do pánve a povaříme 5 minut, zakryjeme a dusíme tak 15 minut.
Podáváme s penne, zdobíme nasekanou pažitkou.