Smetanová pizza s brambory a slaninou
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 170 g vody
- 3 lžíce olivového oleje
- 300 g hladké mouky
- špetka cukru
- rovná lžička soli
- 12 g čerstvého droždí
- Na obložení:
- několik lžic kysané smetany
- syrové brambory
- česnek
- rozmarýn (kdo má rád)
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
- plátky slaniny
- mozzarella
Postup Smetanová pizza s brambory a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30-40 minut kynout. Zlehka ho propracujeme a prsty do tenka vymačkáme (nebo válečkem vyválíme) na plech s pečícím papírem.
Plát těsta potřeme osolenou zakysanou smetanou, rozmíchanou s rozetřeným stroužkem česneku a poklademe tenounkými plátky oloupaných brambor tak, aby se navzájem překrývaly. Brambory osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a posypeme lístky rozmarýnu.
Než se rozehřeje trouba, pizza dokyne. Při 200°C pečeme asi 20-25 minut, pak pizzu řídce poklademe kousky plátků slaniny, natrhanou mozzarellou a asi 5-7 minut dopečeme.