Smetanová bramboračka s růžičkovou kapustou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 velké brambory
1 malá cibule
2 mrkve
kus celeru
1 kořenová petržel
kousek pórku
2 růžičky květáku
8 růžičkových kapustiček
1/2 kedlubny
hrst hub (čerstvé nebo zamrazené i sušené)
1 lžička mleté papriky
2 stroužky česneku
kmín
pepř
majoránka
libeček
1 lžíce Vegety
kousek sádla
sůl
100-150 ml smetany
vrchovatá lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a veškerá zelenina se nakrájí na malé kostičky, cibuli na proužky a tu osmažíme na sádle, pak přidáme papriku, necháme jí krátce zpěnit a dáme všechnu zeleninu i houby, chvíli podusíme, zalijeme vodou a necháme polévku vařit.

  2. Mezi vařením přidáme veškeré koření a osolíme, můžeme přidat vegetu.

  3. Na konci dáme mouku do smetany, rozpustíme a vlijeme do polévky, kterou necháme ještě 10-15 minut vařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!