Červená jatýrka
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 malý pórek
- 1 cibule
- 50 g slaniny
- 1/2 kostky Masoxu
- 3 lžíce hladké mouky
- drcený kmín
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup Červená jatýrka
Postup přípravy receptu
-
Odblaněná játra pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, oloupanou cibuli na drobno.
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a krátce jí vyškvaříme. Pak přidáme máslo a cibulku, necháme jí zesklovatět. Přidáme játra, okmínujeme je, opepříme, přisypeme pokrájený pórek a za občasného míchání chvíli dusíme.
Až játra pustí šťávu, přimícháme protlak, podlijeme troškou vody a dál dusíme doměkka. Přidáme masox, který dobře ve směsi rozmíchámne, poprášíme moukou a zase dobře promícháme.
Budeme-li podávat na toastech, vydusíme dohusta. Jestli s rýží, přidáme ještě trochu vody a povaříme ještě asi 15 min. Nakonec směs osolíme.