Jehněčí netradičně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg jehněčího masa s kostí
2 střední jablka
1 větvička tymiánu
1 větvička bazalky
1 větvička šalvěje
1 lžička skořice
4-5 stroužků česneku
olej
sůl
pepř
1/2 l bílého suchého vína

Postup přípravy receptu

  1. Mäso prešpikujeme na polovicu rozrezanými strúčikami cesnaku, potrieme olejom, okoreníme a nakoniec osolíme. Vložíme do pekáča a necháme v chlade aspoň 2 hodiny postáť (najlepšie cez noc).

  2. Jablká narežeme na kocky a premiešame so škoricou. Rozložíme ich okolo mäsa, vložíme bylinky a podlejeme vínom.

  3. Zakryté dusíme v rúre cca 1-1,5 hodiny. Podľa potreby podlievame vínom (dostatočne, aby bolo dosť výpeku na omáčku). Potom odkryjeme a ešte necháme dopiecť.

  4. Mäso a bylinky vyberieme. Výpek rozmixujeme, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Omáčku podávame zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!