Jehněčí netradičně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg jehněčího masa s kostí
- 2 střední jablka
- 1 větvička tymiánu
- 1 větvička bazalky
- 1 větvička šalvěje
- 1 lžička skořice
- 4-5 stroužků česneku
- olej
- sůl
- pepř
- 1/2 l bílého suchého vína
Postup Jehněčí netradičně
Postup přípravy receptu
-
Mäso prešpikujeme na polovicu rozrezanými strúčikami cesnaku, potrieme olejom, okoreníme a nakoniec osolíme. Vložíme do pekáča a necháme v chlade aspoň 2 hodiny postáť (najlepšie cez noc).
Jablká narežeme na kocky a premiešame so škoricou. Rozložíme ich okolo mäsa, vložíme bylinky a podlejeme vínom.
Zakryté dusíme v rúre cca 1-1,5 hodiny. Podľa potreby podlievame vínom (dostatočne, aby bolo dosť výpeku na omáčku). Potom odkryjeme a ešte necháme dopiecť.
Mäso a bylinky vyberieme. Výpek rozmixujeme, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Omáčku podávame zvlášť.