Smažené kuřecí řízky se zázvorem a kouřovou solí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 700 g kuřecího masa (prsní řízky)
- 2 PL olivového oleje
- 1 lžička kouřové soli
- 1 lžička sušeného zázvoru
- libeček
- petrželka
- hladká mouka na obalení
- strouhanka domácí na obalení
- 2-3 vejce
- olivový olej
- perlivá voda (150-200 ml)
Postup Smažené kuřecí řízky se zázvorem a kouřovou solí
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a mírně přes folii naklepeme. V misce si rozmícháme olivový olej, sušený zázvor, kouřovou sůl, nadrcené bylinky, zamícháme a vetřeme do naklepaných řízků. Maso necháme v misce v chladu přes noc, aby pěkně nasáklo příchuť zázvoru, soli a bylinek.
Smícháme vejce, perlivou vodu, hladkou mouku a v této směsi řízky obalíme. Nakonec vkládáme do domácí strouhanky.
Vložíme do předehřáté trouby na plech s pečícím papírem (papír jsme malinko pokapali olejem) a smažíme na 180-200°C dozlatova. Během smažení v troubě podle potřeby obrátíme. Podáváme s celerovým šťouchaným bramborem.