Smažená pýchavka s uzeným sýrem a Vysočinou
Recepty, HoubySuroviny
- pýchavka, množství je individuální, podle počtu strávníků a hlavně chuti
- několik asi 3 mm silných koleček uzeného salámového sýra
- nakrájený salám Vysočina
- 1-2 vajíčka
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Smažená pýchavka s uzeným sýrem a Vysočinou
Postup přípravy receptu
-
Pýchavku očistíme od vrchní slupky, kterou sloupneme.
Nakrájíme kolečka nebo tvary tak, jak nám to vychází, podle tvaru pýchavky, zhruba 7 mm hrubé. Každý plátek jemně osolíme, ne moc, salám i sýr jsou slané.
Na každý plátek pýchavky dáme několik koleček krájené vysočiny, 1 plátek uzeného sýra a přiklopíme druhým plátkem pýchavky tak, jak jsme ji krájeli, oba tvary by k sobě měly dobře sedět.
Naplněné houby obalíme v mouce, vajíčku a strouhance, kraje můžeme obalit 2x, aby sýr nevytékal a osmažíme je ve větší vrstvě oleje.
Podáváme s bramborem nebo třeba jen se zeleninou, tatarkou, záleží na každém z vás.