Slepice na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

slepice
sůl
cibule
mrkev
petržel
1 bobkový list
2 stroužky česneku
3 ks nového koření
2 masoxy
máslo
smetana na vaření
mléko (podle potřeby)
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou slepici zalijeme vodou (do 4 l tlakového hrnce), přidáme sůl, cibuli, mrkev, česnek, koření, půl masoxu a vaříme 1 hodinu.

  2. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, mrkev a petržel, přidáme trochu vody a povaříme. Pak přihodíme 1,5 masoxu, rozmixujeme na kaši, přidáme 500 ml vývaru ze slepice, smetanu, dolijeme mlékem a povaříme. Zahustíme jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!