Slepice na smetaně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- slepice
- sůl
- cibule
- mrkev
- petržel
- 1 bobkový list
- 2 stroužky česneku
- 3 ks nového koření
- 2 masoxy
- máslo
- smetana na vaření
- mléko (podle potřeby)
- jíška
Postup Slepice na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou slepici zalijeme vodou (do 4 l tlakového hrnce), přidáme sůl, cibuli, mrkev, česnek, koření, půl masoxu a vaříme 1 hodinu.
Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, mrkev a petržel, přidáme trochu vody a povaříme. Pak přihodíme 1,5 masoxu, rozmixujeme na kaši, přidáme 500 ml vývaru ze slepice, smetanu, dolijeme mlékem a povaříme. Zahustíme jíškou.