Šlehačkové řezy s kokosem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
6 vajec
2 balíčky vanilkového cukru
200 g hladké mouky
Náplň:
50 ml vaječného likéru
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček ztužovače šlehačky
80 g jahodového džemu
Na ozdobu:
50 g kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty lehounce spojíme a přisypeme hladkou mouku.

  2. Hotový piškot rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech a dáme péct v předehřáté troubě při 200°C cca 12 minut. Po upečení sundáme korpus z horkého plechu a necháme vychladnout.

  3. Smetanu, cukr a ztužovač vyšleháme na pevnou šlehačku a ochutíme likérem. Vychladlý piškot rozřízneme na dvě poloviny a opatrně sejmeme pečící papír. Obě poloviny potřeme jahodovým džemem.

  4. Na spodní polovinu rozetřeme asi 2/3 šlehačky a přikryjeme druhou polovinou korpusu (jahodovým džemem na šlehačku). Vrchní stranu moučníku potřeme zbylou šlehačkou a hustě posypeme kokosem. Moučník uložíme nejlépe přes noc do chladničky, aby nám hezky ztuhl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!