Šlehačkové řezy s kokosem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot:
- 6 vajec
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 200 g hladké mouky
- Náplň:
- 50 ml vaječného likéru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček ztužovače šlehačky
- 80 g jahodového džemu
- Na ozdobu:
- 50 g kokosu
Postup Šlehačkové řezy s kokosem
Postup přípravy receptu
-
Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty lehounce spojíme a přisypeme hladkou mouku.
Hotový piškot rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech a dáme péct v předehřáté troubě při 200°C cca 12 minut. Po upečení sundáme korpus z horkého plechu a necháme vychladnout.
Smetanu, cukr a ztužovač vyšleháme na pevnou šlehačku a ochutíme likérem. Vychladlý piškot rozřízneme na dvě poloviny a opatrně sejmeme pečící papír. Obě poloviny potřeme jahodovým džemem.
Na spodní polovinu rozetřeme asi 2/3 šlehačky a přikryjeme druhou polovinou korpusu (jahodovým džemem na šlehačku). Vrchní stranu moučníku potřeme zbylou šlehačkou a hustě posypeme kokosem. Moučník uložíme nejlépe přes noc do chladničky, aby nám hezky ztuhl.