Šlehačková roláda bez mouky s malinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
6 bílků
200 g cukru
1 PL jablečného octa
Na krém:
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
cca 300 g smetanového sýra (já používám 250 g mascarpone + 80 g Gervais, ale je to na každém)
cukr podle chuti
Na ozdobu:
čerstvé maliny (nebo třeba borůvky)
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě vyhřáté na 160°C pečeme asi 35 minut. Papír stáhneme z ještě teplého těsta a necháme vychladnout.

  2. Ze smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku, přidáme sýr a cukr podle chuti. Namažeme na vychladlé těsto, poklademe ovoce a srolujeme. Těsto je docela vláčné, ale u okrajů se může lámat, takže s okraji opatrně. Ale jde to moc hezky.

  3. Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné, jen to možná lépe vypadá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!