Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 6 bílků
- 200 g cukru
- 1 PL jablečného octa
- Na krém:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- cca 300 g smetanového sýra (já používám 250 g mascarpone + 80 g Gervais, ale je to na každém)
- cukr podle chuti
- Na ozdobu:
- čerstvé maliny (nebo třeba borůvky)
- moučkový cukr na posypání
Postup Šlehačková roláda bez mouky s malinami
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě vyhřáté na 160°C pečeme asi 35 minut. Papír stáhneme z ještě teplého těsta a necháme vychladnout.
Ze smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku, přidáme sýr a cukr podle chuti. Namažeme na vychladlé těsto, poklademe ovoce a srolujeme. Těsto je docela vláčné, ale u okrajů se může lámat, takže s okraji opatrně. Ale jde to moc hezky.
Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné, jen to možná lépe vypadá.