Slaný závin bez lepku a mléka
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 12 plátků rýžového papíru
- 100 g ořechového másla Nutspread kešu a pistácie
- 100 g cukety
- 100 g šunky
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 2 syrová vejce
- Dokončení:
- oříšky
- krystalová sůl
- bazalka
- rajčatová omáčka
Postup Slaný závin bez lepku a mléka
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Zapékací misku vyložíme papírem na pečení, šest plátků rýžového papíru namočíme a vyložíme s ním dno a boky misky.
Cuketu, šunku a vajíčka natvrdo nastrouháme najemno, smícháme s pistáciovým křupavým máslem a dvěma syrovými vejci. Směs naneseme na rýžové papíry, zbylých šest plátků rýžového papíru rovněž namočíme a použijeme na vrchní vrstvu.
Vše potřeme rajčatovou omáčkou, poprášíme krystalovou solí, hrstí oříšků a sušené bazalky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut do zlatova.