Pikantní pomazánka ze zbylých bílků

Recepty, Pomazánky

Suroviny

4-6 uvařených bílků
1 mrkev
kousek celeru
150 g šunkové klobásy (může se použít měkký salám, špekáček
apod.)
1 malý rajský protlak
3 polévkové lžíce dijonské hořčice
2 velké tavené sýry (Smetanito apod.)
1 červená cibule
3 kyselé okurky
3-4 sterilované pálivé kozí rohy (nebo feferonky)
sůl
pepř
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Předem si uvaříme mrkev a celer nakrájené na větší kusy v osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout.

  2. Na zahřáté pánvi si na mírném ohni spojíme dohromady v kompaktní směs rajský protlak, hořčici a tavené sýry. Přendáme do misky a necháme zchladnout.

  3. Do této směsi pak nastrouháme nahrubo vařené bílky, šunkovou klobásu nebo uzeninu a okurky, na jemno pak mrkev a celer, přimícháme nasekané kozí rohy nebo feferonky a na jemno nakrájenou červenou cibuli. Osolíme, okořeníme chilli, promícháme a necháme odležet v lednici.

  4. Před podáváním ještě ochutnáme a případně dochutíme. Podáváme na topinkách s česnekem nebo toastech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!