Pikantní pomazánka ze zbylých bílků
Recepty, PomazánkySuroviny
- 4-6 uvařených bílků
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 150 g šunkové klobásy (může se použít měkký salám, špekáček
- apod.)
- 1 malý rajský protlak
- 3 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 2 velké tavené sýry (Smetanito apod.)
- 1 červená cibule
- 3 kyselé okurky
- 3-4 sterilované pálivé kozí rohy (nebo feferonky)
- sůl
- pepř
- špetka chilli
Postup Pikantní pomazánka ze zbylých bílků
Postup přípravy receptu
-
Předem si uvaříme mrkev a celer nakrájené na větší kusy v osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout.
Na zahřáté pánvi si na mírném ohni spojíme dohromady v kompaktní směs rajský protlak, hořčici a tavené sýry. Přendáme do misky a necháme zchladnout.
Do této směsi pak nastrouháme nahrubo vařené bílky, šunkovou klobásu nebo uzeninu a okurky, na jemno pak mrkev a celer, přimícháme nasekané kozí rohy nebo feferonky a na jemno nakrájenou červenou cibuli. Osolíme, okořeníme chilli, promícháme a necháme odležet v lednici.
Před podáváním ještě ochutnáme a případně dochutíme. Podáváme na topinkách s česnekem nebo toastech.