Slané rajčatové koláčky - Almira koulourakia ntomatas
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 60 g bílého jogurtu
- 75 g másla
- 340 g hladké mouky
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- 50 g sušených rajčat v oleji nadrobno
- 25 g (kefalotyri)parmazánu
- 125 ml mléka
- sýr Philadelphia (nebo 1 zakysaná smetana + 1 obdélníček taveného sýru)
- bazalkové pesto
- špetka soli
Postup Slané rajčatové koláčky - Almira koulourakia ntomatas
Postup přípravy receptu
-
V míse si smícháme mouku s kypř. práškem, změklým máslem, strouhaným sýrem a rajčaty. Musí se vytvořit taková drobenka.
Jogurt si smícháme s mlékem a přidáme to k drobenkové hmotě.
Vypracujeme hladké, měkké a nelepivé těsto.
Po částech si ho rozválíme na placku o výšce cca 2 cm a vykrajujeme koláčky.
Dáme na papírem vystlaný plech, potřeme mlékem a dáme do vyhřáté trouby na 210 °C - cca 15-20 minut.
Po vychladnutí rozřízneme, namažeme pestem a dáme sýrový krém.