Slané máslové sušenky s brynzou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
70 g másla
100 g brynzy
2 PL soli
Dle chuti:
oregáno
pepř
Na dozdobení:
1 vejce
sezam, kmín, lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla a brynzy vypracujeme těsto (máslo by mělo být trošku povolené). Přidáme oregáno, sůl, pepř a dobře prohněteme.

  2. Z těsta vyválíme placku a vykrájovátkem vykrojíme požadované tvary. Vykrojené kousky dáme na plech vyložený pečícím papírem, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme sezamem, kmínem a lněným semínkem.

  3. Pečeme, dokud sušenky nechytí zlatavou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!