Sladký toast s dušenými jablky a karamelem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 plátky toustového chleba
- 2 jablka
- hnědý cukr dle chuti
- skořice
- 2 vajíčka
- cukr na karamel (cca půl hrnku)
- kousek másla na smažení
- kousek másla na dušení jablek
Postup Sladký toast s dušenými jablky a karamelem
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka rozšleháme vidličkou s cukrem a skořicí. Plátek chleba vykrojíme kulatou formičkou a obalíme ve vajíčku. Na másle z obou stran smažíme do zlaté barvy.
V kastrůlku na másle podusíme nakrájená jablka se skořicí a hnědým cukrem. V jiném kastrůlku rozehřejeme cukr na karamel. Plátek zdobíme podušenými jablky a zdobíme karamelem.
Zdobení probíhá tak, že hotový karamel stáhneme z hořáku a namočíme lžičku. Pak pomalu lžičkou kroužíme kolem jablek a karamel jakoby táhneme.