Sladký toast s dušenými jablky a karamelem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 plátky toustového chleba
2 jablka
hnědý cukr dle chuti
skořice
2 vajíčka
cukr na karamel (cca půl hrnku)
kousek másla na smažení
kousek másla na dušení jablek

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka rozšleháme vidličkou s cukrem a skořicí. Plátek chleba vykrojíme kulatou formičkou a obalíme ve vajíčku. Na másle z obou stran smažíme do zlaté barvy.

  2. V kastrůlku na másle podusíme nakrájená jablka se skořicí a hnědým cukrem. V jiném kastrůlku rozehřejeme cukr na karamel. Plátek zdobíme podušenými jablky a zdobíme karamelem.

  3. Zdobení probíhá tak, že hotový karamel stáhneme z hořáku a namočíme lžičku. Pak pomalu lžičkou kroužíme kolem jablek a karamel jakoby táhneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!