Vepřová krkovice s brokolicí,dušená na cibuli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice bez kosti/1plátek=200gramů
- 2 velké cibule (1 ks = 200g)
- 6 menších růžiček brokolice
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce chilli omáčky sladká
- 150 ml zeleninového vývaru
- 1 slabý plátek másla
- 1 lžíce nasekaného libečku nebo petržele
- sůl
- uzená paprika (možno přidat i sladkou papriku)
- sušený česnek
- mletý pepř na okořenění masa
- 2 vejce na volská oka
- oleje(můžeme vynechat)
- cherry rajčátka na oblohu
Postup Vepřová krkovice s brokolicí,dušená na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Růžičky brokolice vložíme na 5 minut do vroucí vody, poté ochladíme a dáme do cedníku okapat. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 3 minuty do velké pánve na rozehřátý olej orestovat.
Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách okořeníme. Vložíme je k orestované cibuli, kterou mírně nahrneme do stran a maso prudce po obou stranách osmažíme.
Maso zakápneme chilli omáčkou, podlijeme vývarem, přidáme bylinky a pod pokličku na slabém plameni dusíme 25 minut. Měkké maso z pánve vyjmeme.
Do šťávy dáme plátek másla, růžičky brokolice a opět pod pokličkou necháme brokolici dodělat cca 5 minut na skus. Šťávu podle potřeby dochutíme, vložíme plátky masa a prohřejeme.
Na talíři obložíme volským okem, brokolicí, polijeme šťávou a podáváme s pečivem. Hodí se i vařené, nebo jinak upravené brambory.