Sladkokyselý sterilovaný květák
Recepty, ZavařeninySuroviny
- (uzpůsobeno mému počtu květáků - sklenic)
- 6 velkých květáků (17 sklenic)
- cukru a soli dejte podle chuti, někdo rád sladší, někdo slanější
- 3,5 l vody
- 1 l octa
- 160-180 g soli
- 220 g cukru
- 2 PL hořčičných semínek
- 1PL kuliček pepře
- 15 kuliček nového koření
- 5 hřebíčků
- + můžete do sklenek přidat pro pikantnost chilli papričky
- nebo prostě použijte DEKO a svařte podle návodu... taky to tak dělávám
Postup Sladkokyselý sterilovaný květák
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny. Skládeme je raději košťálky dovnitř, půjde nám to tak lépe. Zalijeme lákem a uzavřeme pevně víčky. Sterilujeme 25 minut při 85-90C.