Sladkokyselý sterilovaný květák

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

(uzpůsobeno mému počtu květáků - sklenic)
6 velkých květáků (17 sklenic)
cukru a soli dejte podle chuti, někdo rád sladší, někdo slanější
3,5 l vody
1 l octa
160-180 g soli
220 g cukru
2 PL hořčičných semínek
1PL kuliček pepře
15 kuliček nového koření
5 hřebíčků
+ můžete do sklenek přidat pro pikantnost chilli papričky
nebo prostě použijte DEKO a svařte podle návodu... taky to tak dělávám

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny. Skládeme je raději košťálky dovnitř, půjde nám to tak lépe. Zalijeme lákem a uzavřeme pevně víčky. Sterilujeme 25 minut při 85-90C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!