Sladké adventní preclíčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g sádla
- 50 g cukru
- 20 g droždí
- 8 polévkových lžic mléka
- 1 vejce
- 1 žloutek
- citronová kůra
- špetka soli
- Na rozvar:
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 5 lžic vody
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
Postup Sladké adventní preclíčky
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout.
Přidáme mouku, zbylý cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, rozpuštěné vlažné sádlo a vypracujene těsto. Těsto je trochu tužší, je lépe ho dělat v robotu, nebo prodělat rukou.
Necháme na teplém místě kynout přibližně 2 h. Během kynutí ještě jednou proděláme.
Na pomoučeném vále si vykynuté těsto rozdělíme na cca 18 - 20g kousky, které rukou vyválíme na asi 15 cm válečky a stočíme do preclíčků.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 - 30 min. kynout.
V předehřáté troubě pečeme dozlatova.
Ještě horké potřeme rozvarem z vody, cukru a citronové šťávy a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.