Sladké adventní preclíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
100 g sádla
50 g cukru
20 g droždí
8 polévkových lžic mléka
1 vejce
1 žloutek
citronová kůra
špetka soli
Na rozvar:
2 lžíce cukru
1 lžíce citronové šťávy
5 lžic vody
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout.

  2. Přidáme mouku, zbylý cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, rozpuštěné vlažné sádlo a vypracujene těsto. Těsto je trochu tužší, je lépe ho dělat v robotu, nebo prodělat rukou.

  3. Necháme na teplém místě kynout přibližně 2 h. Během kynutí ještě jednou proděláme.

  4. Na pomoučeném vále si vykynuté těsto rozdělíme na cca 18 - 20g kousky, které rukou vyválíme na asi 15 cm válečky a stočíme do preclíčků.

  5. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 - 30 min. kynout.

  6. V předehřáté troubě pečeme dozlatova.

  7. Ještě horké potřeme rozvarem z vody, cukru a citronové šťávy a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!