Škvarkový guláš s houbami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Hovězí maso (já měla 850 g krku) – nakrájené na kousky
- 200 g škvarků
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku - prolisované přidat do hub a vína
- pálivá paprika
- sladká paprika
- špetka pepře
- špetka soli
- špetka majoránky
- 2 hrsti sušených hub – směs namočíme do vína, ne do vody!!!!
- 2 dcl bílého vína
- sádlo nebo jiný tuk
- kozí rohy
- Moravanka
Postup Škvarkový guláš s houbami
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo či jiný tuk a i se škvarky – rozvoníme. Orestujeme cibuli nakrájenou na kousky, a papriku. Vložíme maso, zprudka opečeme po všech stranách. Vlijeme směs hub, česneku a vína. Uzavřeme tlakový hrnec a necháme cca 60 minut proběhnout.
Dochutíme solí, pepřem, majoránkou, případně doostříme např. chilli apod.
Já podávala s kolínky. Přílohu zvolíme dle sebe, ozdobíme kozími rohy a Moravankou. Recept jsem našla v Rodinné kuchařce manžela, která je psaná švabachem, takže manžel překládal, já vařila. Nemělo to chybu.