Dvoubarevný dýňový perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g dýně Hokkaidó (netto)
200 ml kokosového mléka
150 g sekaných ořechů
50 g kakaa
50 g kokosového oleje
3 vejce
2 lžíce koření do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si cca 100 g ořechů na spodní vrstvu – použila jsem vlašské a kokos, ale můžeme zvolit vlastně jakékoliv. Nasekáme je v mixéru nahrubo a přidáme k nim vrchovatou lžíci koření do perníku.

  2. Natlačíme na spodek formy, polijeme troškou oleje a vody a 20 minut zapečeme do zlatohněda (stejný postup jako zde).

  3. Dýni Hokkaidó pokrájíme na kousky a rozmixujeme. V misce rozpustíme kokosový olej, kokosové mléko, kakao, zbytek ořechů a perníkového koření. Můžeme lehce osladit – stevií, medem, javorovým sirupem.

  4. Polovinu dýně přidáme do této směsi druhou polovinu necháme neobarvenou. Tři vejce rozmícháme, cca polovinu dáme opět do hnědé části, druhou polovinu do samotné dýně.

  5. Obě náplně nalijeme na krustu - jednu po druhé nebo i cikcak. Pečeme v troubě cca na 200°C, dokud se perník“ nezpevní. Necháme vychladnout do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!