Škvarkovo-česnekový chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 až 300 ml vody
30 ml olivového oleje
1 lžička cukru
1 lžička soli
200 g hladké mouky
200 g špaldové mouky
150 žitné mouky
1 lžička drceného kmínu
100 g škvarků
1 vrchovatá lžíce sušeného česneku
20 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Tak jak mám napsáno za sebou dáme do DP, zapneme na těsto.

  2. Po vykynutí vyndáme, vytvarujeme buď pecen, nebo veku, dáme na pekáč s pečícím papírem, nebo pekáč potřeme olejem, přikryjeme chléb utěrkou a necháme ho ještě kynout tak půl hodiny. Než ho dáme do vyhřáté trouby, tak ho potřeme smíchanou vodu+ocet+olej.

  3. Potřeme i během pečení tak 1-2 krát a pečeme 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!