Škubánky s houbovou omáčkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Škubánky:
1 kg brambor
200 g hrubé mouky
1 lžíce soli
trocha sádla
Omáčka:
1 lžíce sádla
1 cibule
1 hrst namočených sušených hub
1 lžíce hladké mouky
trocha soli, kmínu a pepře
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Slijeme polovinu vody a dáme stranou pro případ potřeby.

  2. Na střed nádoby nasypeme hrubou mouku a obrácenou vařečkou uděláme pár děr až na dno hrnce. Brambory s moukou necháme na mírném ohni povařit asi 10 minut. Je-li pak u dna ještě voda, opatrně ji slijeme. Vše dohladka vymícháme. Lžíci namočenou v sádle vykrajujeme na talíř škubánky.

  3. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme krájené houby, sůl a kmín, vodu necháme. Podusíme, zaprášíme moukou, přilijeme vodu z hub a 10 minut vaříme. Ochutíme pepřem a citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!