Škubánky s houbovou omáčkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Škubánky:
- 1 kg brambor
- 200 g hrubé mouky
- 1 lžíce soli
- trocha sádla
- Omáčka:
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 hrst namočených sušených hub
- 1 lžíce hladké mouky
- trocha soli, kmínu a pepře
- citronová šťáva
Postup Škubánky s houbovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Slijeme polovinu vody a dáme stranou pro případ potřeby.
Na střed nádoby nasypeme hrubou mouku a obrácenou vařečkou uděláme pár děr až na dno hrnce. Brambory s moukou necháme na mírném ohni povařit asi 10 minut. Je-li pak u dna ještě voda, opatrně ji slijeme. Vše dohladka vymícháme. Lžíci namočenou v sádle vykrajujeme na talíř škubánky.
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme krájené houby, sůl a kmín, vodu necháme. Podusíme, zaprášíme moukou, přilijeme vodu z hub a 10 minut vaříme. Ochutíme pepřem a citronovou šťávou.