Skořicová roláda s tvarohobanánovou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 100 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 skořicový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- Náplň:
- 1 vanilkový cukr
- 250 g polotučného tvarohu
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 hnědší banán
- 2 lžíce cukru krystal
Postup Skořicová roláda s tvarohobanánovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Do jednoho hrnce přidáme mouku, olej, máslo, vejce všechny cukry a ušleháme šlehačem do hustého těsta. A nalijeme na pekáč na který jsme položili i pečící papír a dáme péct do trouby tak na 20 minut při teplotě 150°C.
Do misky dáme tvaroh a všechny cukry a rozmícháme lžičkou a pak citron a pak i banán. Já banán dám do misky a rozmačkám vidličkou. Až přidáme všechny přísady pořádně ušleháme.
Když je těsto hotové vytáhneme ho z trouby a zamotáme pomocí balícího papíru do rolády a necháme vychladnout. Tak po 10 minutách vychlazení pomalu roládu vymotáme a přidáme náplň. A znovu zamotáme do rolády.