Skořicová roláda s tvarohobanánovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
100 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 skořicový cukr
1 vanilkový cukr
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
Náplň:
1 vanilkový cukr
250 g polotučného tvarohu
2 lžičky citronové šťávy
1 hnědší banán
2 lžíce cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Do jednoho hrnce přidáme mouku, olej, máslo, vejce všechny cukry a ušleháme šlehačem do hustého těsta. A nalijeme na pekáč na který jsme položili i pečící papír a dáme péct do trouby tak na 20 minut při teplotě 150°C.

  2. Do misky dáme tvaroh a všechny cukry a rozmícháme lžičkou a pak citron a pak i banán. Já banán dám do misky a rozmačkám vidličkou. Až přidáme všechny přísady pořádně ušleháme.

  3. Když je těsto hotové vytáhneme ho z trouby a zamotáme pomocí balícího papíru do rolády a necháme vychladnout. Tak po 10 minutách vychlazení pomalu roládu vymotáme a přidáme náplň. A znovu zamotáme do rolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!