Jablečný štrůdlík

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g celozrnné špaldové mouky
80 g másla (domácí nebo Jihočeské)
150 ml vlažné vody
2 lžíce krupice nebo mletých ovesných vloček
3 lžíce sezamových semínek
4 jablka
hrst rozinek
skořice
med
obilné mléko na potření
moučková Fruktosa na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z proseté mouky, másla a vody vypracujeme hladké těsto.

  2. Vodu přidáváme pomalu, postupně, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout v ledničce a poté si ho vyválíme do tenkého obdélníku (nejlépe vložit mezi potravinové fólie, aby se těsto nelepilo a lépe balilo).

  3. Prostředek posypeme krupicí (vločkami) a poklademe nastrouhaná jablíčka.

  4. Posypeme sezamem a rozinkami, poprášíme skořicí a podle sladkosti jablíček můžeme lehce zakápnout medem.

  5. Zabalíme, utěsníme kraje a potřeme mlékem, které nám udělá lesklý vláčný povrch.

  6. Opatrně přeneseme na pečící papír, párkrát zvrchu propíchneme vidličkou, aby těsto nemělo snahu se nafukovat a pečeme v troubě zhruba 40-45 minut při 150°C.

  7. Studený štrůdlík můžeme posypat moučkovou fruktosou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!