Slovenská fazolačka

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 hrnku barevné fazole
sůl
celý pepř 8
nové koření 5
bobkový list 2
5 brambor
2 nožičky klobásy čabajkového typu
350 ml smetana na vaření nebo 1 šlehačka naředěná mlékem
2 lžíce oleje
1 cibule
2 lžíce hl. mouka
1 lžička sušené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin.

  2. Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.

  3. Když jsou fazole skoro měkké, přidáme 5 brambor na kostičky. Když je obojí měkké, 2 nožičky klobásy čabajkového typu nakrájíme na kolečka. Přilijeme smetanu na vaření, nebo šlehačku naředěnou mlékem.

  4. Zahustíme jíškou: olej rozpálíme, na to na drobno cibuli zpěnit do růžova, hl.mouku osmahneme a lžičku sladké papriky.

  5. Polévku necháme přejít varem a hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!