Slovenská fazolačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 hrnku barevné fazole
- sůl
- celý pepř 8
- nové koření 5
- bobkový list 2
- 5 brambor
- 2 nožičky klobásy čabajkového typu
- 350 ml smetana na vaření nebo 1 šlehačka naředěná mlékem
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 lžíce hl. mouka
- 1 lžička sušené papriky
Postup Slovenská fazolačka
Postup přípravy receptu
-
Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin.
Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
Když jsou fazole skoro měkké, přidáme 5 brambor na kostičky. Když je obojí měkké, 2 nožičky klobásy čabajkového typu nakrájíme na kolečka. Přilijeme smetanu na vaření, nebo šlehačku naředěnou mlékem.
Zahustíme jíškou: olej rozpálíme, na to na drobno cibuli zpěnit do růžova, hl.mouku osmahneme a lžičku sladké papriky.
Polévku necháme přejít varem a hotovo.