Semifreda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 160 g cukru krupice
- 150 g hladké mouky
- 10 g kakaa
- krém:
- 250 ml šlehačky
- 100 g jogurtového zeesanu
- 100 ml vody
- 1 vanilkový cukr
- šlehačka
- ovoce na ozdobu (např mandarinky,broskve ap.)
Postup Semifreda
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme piškotový plát: vyšleháme bílky s cukrem do tuha (že je sníh vyšlehaný poznáme podle toho, že se nám po zvednutí šlehacích metliček udělají špičky, které nespadnou), žloutky vyšleháme s olejem do světlé pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a sníh z bílků a cukru. Opatrně vše pro mícháme a nalejeme na menší plech vyložený papírem na pečení a dáme do trouby, já pekla na 180°C cca 15 minut.
Než se nám upeče těsto, připravíme si krém: šlehačku vyšleháme s van. cukrem do konzistence jogurtu, zeesan smícháme s vodou (nebo ovocnou šťávou, ale nedoporučuji, je to pak moc sladké), zeesanovou směs přimícháme do šlehačky a vyšleháme dotuha.
Uložíme na cca hodinu do lednice.
Až nám zchladne upečený korpus, vyndáme ho opatrně z plechu, sloupneme pečící papír a vrátíme znovu na plech s čistým papírem, ale plát položíme na plech naopak, tzn. spodkem nahoru:-).
Natřeme rovnoměrně krémem a vykrajujeme tvary, hotové zákusky zdobíme dle fantazie.