Semifreda

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
160 g cukru krupice
150 g hladké mouky
10 g kakaa
krém:
250 ml šlehačky
100 g jogurtového zeesanu
100 ml vody
1 vanilkový cukr
šlehačka
ovoce na ozdobu (např mandarinky,broskve ap.)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme piškotový plát: vyšleháme bílky s cukrem do tuha (že je sníh vyšlehaný poznáme podle toho, že se nám po zvednutí šlehacích metliček udělají špičky, které nespadnou), žloutky vyšleháme s olejem do světlé pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a sníh z bílků a cukru. Opatrně vše pro mícháme a nalejeme na menší plech vyložený papírem na pečení a dáme do trouby, já pekla na 180°C cca 15 minut.

  2. Než se nám upeče těsto, připravíme si krém: šlehačku vyšleháme s van. cukrem do konzistence jogurtu, zeesan smícháme s vodou (nebo ovocnou šťávou, ale nedoporučuji, je to pak moc sladké), zeesanovou směs přimícháme do šlehačky a vyšleháme dotuha.

  3. Uložíme na cca hodinu do lednice.

  4. Až nám zchladne upečený korpus, vyndáme ho opatrně z plechu, sloupneme pečící papír a vrátíme znovu na plech s čistým papírem, ale plát položíme na plech naopak, tzn. spodkem nahoru:-).

  5. Natřeme rovnoměrně krémem a vykrajujeme tvary, hotové zákusky zdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!