Kuřecí na bramborách a másle
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg zemiakov
- 4 kuracie stehenné rezne
- 130 g masla
- čerstvé šalviové listy
- tymiánové vetvičky
- soľ
- mletá červená paprika
Postup Kuřecí na bramborách a másle
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska asi 5 mm hrubé. Mäso posypeme jemne paprikou, osolíme a na každý kus položíme list šalvie a vetvičku tymiánu.
Do vymasteného pekáča uložíme zemiaky, osolíme, na ne položíme pripravené mäso a obložíme ho plátkami masla. Nepodlievame.
Pekáč zakryjeme alobalom a pomaly pečieme pri 150°C 80 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 minút dopečieme, aby jedlo získalo peknú farbu. Podávame so zeleninovým šalátom.