Sekaná s játry a uzeným masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa (vepřové a hovězí)
- 100 g vepřových jater
- 100 g uzeného bůčku
- asi 50 g uzeného špeku
- 1 vajíčko
- sůl
- pepř
- majoránka
- grilovací koření
- 1 i více stroužků česneku, podle chuti
- 1 - 1,5 dl vody
- strouhanka
- sádlo na vymazání pekáčku
Postup Sekaná s játry a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Umeleme asi tak 150 g tučného vepřového a 150 g hovězího masa, 100 g jater, 100 g uzeného masa (bůčku), kousek špeku a případně můžeme umlít i nějaký zbytek uzenin z ledničky. Přidáme pepř, sůl, vejce, majoránku, česnek a grilovací koření. Přilijeme cca 1 - 1,5 dl vody a zpracujeme masovou směs, kterou nakonec trochu zahustíme strouhankou.
Vše dobře propracujeme a pečeme v sádlem vymazaném pekáčku, za častého podlévání a polévání výpekem asi 3/4 hodiny. Časté podlévání malým množstvím vody je důležité, aby se šťáva nevypekla a nezhořkla.