Segedín z kuřecích drobů bez mouky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g kuřecí srdíček a žaludků
- 2 velké cibule
- 500 g kysaného zelí
- 200 g zakysané smetany
- 2 menší brambory
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku na plátky
- pálivá paprika dle chuti
- kmín
- sůl
- pepř
- vývar nebo voda
Postup Segedín z kuřecích drobů bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka a žaludky opracujeme a větší kousky nakrájíme. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do hněda.
Přidáme papriku, zamícháme, protlak a po krátké chvíli žaludky. Podlijeme vývarem, přidáme sůl, česnek a kmín. Dusíme 15-20 minut.
Do hrnce přidáme srdíčka a vaříme dalších 15-20 minut. Zelí překrájíme a brambory nastrouháme na jemno.
Obojí přidáme k drobům, podle potřeby podlijeme vývarem a vaříme do změknutí. Nakonec odebereme trochu zelí a smícháme se smetanou.
Smetanu přidáme k zelí a už jen krátce povaříme. Dochutíme pepřem, případně cukrem nebo solí. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.