Segedín z kuřecích drobů bez mouky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g kuřecí srdíček a žaludků
2 velké cibule
500 g kysaného zelí
200 g zakysané smetany
2 menší brambory
2 lžíce sádla
2 lžíce mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku na plátky
pálivá paprika dle chuti
kmín
sůl
pepř
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka a žaludky opracujeme a větší kousky nakrájíme. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do hněda.

  2. Přidáme papriku, zamícháme, protlak a po krátké chvíli žaludky. Podlijeme vývarem, přidáme sůl, česnek a kmín. Dusíme 15-20 minut.

  3. Do hrnce přidáme srdíčka a vaříme dalších 15-20 minut. Zelí překrájíme a brambory nastrouháme na jemno.

  4. Obojí přidáme k drobům, podle potřeby podlijeme vývarem a vaříme do změknutí. Nakonec odebereme trochu zelí a smícháme se smetanou.

  5. Smetanu přidáme k zelí a už jen krátce povaříme. Dochutíme pepřem, případně cukrem nebo solí. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!