Šátečky s chutí Řecka
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- listové těsto
- 300-400 g mletého masa
- 4 plátky slaniny (volitelné)
- asi 10 zelených oliv bez pecky
- 100 g Fety nebo balkánského sýra (popŕípadě může být i strouhaný eidam)
- sůl
- popř
- koření na mletá masa
Postup Šátečky s chutí Řecka
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na malé kousky a dáme na rozpálenou pánev. Po zezlátnutí slaniny přidáme mleté maso, sůl (nemusíte moc, pokud potom použijete Fetu nebo balkán), koření a pokrájené olivy. Dusíme asi 10 minut (dodělá se ješte v troubě).
Masovou směs stáhneme z ohně, slijeme přebytečný tuk a vmícháme rozdrobený sýr. Necháme pár minut vychladit.
Těsto nakrájíme na čtverečky. Lžičkou doprostřed klademe masovou směs. Jeden z rohů spojíme s protilehlým a strany přehneme, aby se vytvořil šáteček. Potřeme vejcem a posypeme drceným kmínem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 až 20 minut.