Šátečky s chutí Řecka

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

listové těsto
300-400 g mletého masa
4 plátky slaniny (volitelné)
asi 10 zelených oliv bez pecky
100 g Fety nebo balkánského sýra (popŕípadě může být i strouhaný eidam)
sůl
popř
koření na mletá masa

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kousky a dáme na rozpálenou pánev. Po zezlátnutí slaniny přidáme mleté maso, sůl (nemusíte moc, pokud potom použijete Fetu nebo balkán), koření a pokrájené olivy. Dusíme asi 10 minut (dodělá se ješte v troubě).

  2. Masovou směs stáhneme z ohně, slijeme přebytečný tuk a vmícháme rozdrobený sýr. Necháme pár minut vychladit.

  3. Těsto nakrájíme na čtverečky. Lžičkou doprostřed klademe masovou směs. Jeden z rohů spojíme s protilehlým a strany přehneme, aby se vytvořil šáteček. Potřeme vejcem a posypeme drceným kmínem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 až 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!