Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 středně velké brambory
- 4 jablka
- 4 cibule
- 1 bulva celeru
- ----
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce creme di balsamico
- 1 lžička demi glace
- 100 ml vroucí vody
- 2-3 špetky sušené šalvěje (nebo v lepším případě adekvátní množství čerstvé)
- 1/2 lžičky pepře
- sůl
Postup Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru
Postup přípravy receptu
-
Do skleničky vložíme demi glace, creme di balsamico, prsty promnutou šalvěj, olivový olej, pepř a vše zalijeme vroucí vodou.
Necháme trochu vychladnout a potom dobře promícháme s na čtvrtiny nakrájenými jablky, brambory, cibulí a špalíčky celeru.
Vložíme do pekáčku a pečeme cca 40 minut dozlatova.
Při podávání ještě dosolíme (podle stupně sladkosti jablíček) a pokrm ozdobíme creme di balsamico.
Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.