Šalvějí marinované brambory s cibulí, jablky a kousky celeru

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 středně velké brambory
4 jablka
4 cibule
1 bulva celeru
----
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce creme di balsamico
1 lžička demi glace
100 ml vroucí vody
2-3 špetky sušené šalvěje (nebo v lepším případě adekvátní množství čerstvé)
1/2 lžičky pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do skleničky vložíme demi glace, creme di balsamico, prsty promnutou šalvěj, olivový olej, pepř a vše zalijeme vroucí vodou.

  2. Necháme trochu vychladnout a potom dobře promícháme s na čtvrtiny nakrájenými jablky, brambory, cibulí a špalíčky celeru.

  3. Vložíme do pekáčku a pečeme cca 40 minut dozlatova.

  4. Při podávání ještě dosolíme (podle stupně sladkosti jablíček) a pokrm ozdobíme creme di balsamico.

  5. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!