Salátová srdíčka s červenou řepou, jogurtovým přelivem s křenem a ořechy
Recepty, SalátySuroviny
- 2 salátová srdíčka (nebo jeden hlávkový salát)
- 2 uvařené červené řepy
- 200 g bílého hustého jogurtu (typu řeckého)
- 2-3 lžíce krémového balsamica
- 1 lžíce jemně strouhaného křenu
- hrst vlašských ořechů - opražených nasucho
- sůl
Postup Salátová srdíčka s červenou řepou, jogurtovým přelivem s křenem a ořechy
Postup přípravy receptu
-
Salát omyjeme, osušíme (nejlépe v odstředivce na salát) a natrháme na menší kousky. Červenou řepu nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, promícháme s balsamicem a necháme chvíli marinovat.
Jogurt mírně osolíme a smícháme s jemně nastrouhaným křenem.
Salátové lístky rozdělíme do misek, promícháme s řepou, přidáme jogurt a každou misku posypeme kousky ořechů.