Salát ze zelených fazolek s vlašskými ořechy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

0,900 kg zelených fazolek
1 PL másla
1 PL oleje z vlašských ořechů
0,120 kg vlašských ořechů
1 PL petrželové natě
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy rozprostřu na plechu a pražím v troubě cca 7–8 minut (175°C).

  2. Fazolky vložím do vřící osolené vody na cca 5 minut. Přecedím, properu ve studené vodě a nechám vychladnout v pokojové teplotě (může se uvařit i den předem).

  3. Ve velké pánvi rozehřeji máslo a olej. Zvednu temperaturu na nejvyšší stupeň (přidám plyn). Orestuji fazolky (cca 4 minuty).

  4. Vsypu do zadělávací mísy, přihodím ořechy, ochutím solí a pepřem. Protřepu a podávám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!