Salát ze zelených fazolek s vlašskými ořechy
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 0,900 kg zelených fazolek
- 1 PL másla
- 1 PL oleje z vlašských ořechů
- 0,120 kg vlašských ořechů
- 1 PL petrželové natě
- sůl
- bílý pepř
Postup Salát ze zelených fazolek s vlašskými ořechy
Postup přípravy receptu
-
Ořechy rozprostřu na plechu a pražím v troubě cca 7–8 minut (175°C).
Fazolky vložím do vřící osolené vody na cca 5 minut. Přecedím, properu ve studené vodě a nechám vychladnout v pokojové teplotě (může se uvařit i den předem).
Ve velké pánvi rozehřeji máslo a olej. Zvednu temperaturu na nejvyšší stupeň (přidám plyn). Orestuji fazolky (cca 4 minuty).
Vsypu do zadělávací mísy, přihodím ořechy, ochutím solí a pepřem. Protřepu a podávám.