Salát z tortellin s domácí majolkou

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g tortellin
100 g tvrdého sýru
100 g sterilovaných kapií
100 g sterilovaných žampionů
2 kyselé okurky
2 natvrdo uvařená vejce
sůl
Na majolku:
100 ml plnotučného mléka nebo jogurtu
200 ml oleje
1 polévková lžíce hořčice
sůl
pepř
popřípadě koření dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a vychlazené tortelliny smícháme s na kostičky nebo nudličky nakrájenými žampiony, okurkami, paprikou, sýrem, vejci a mírně osolíme / sůl je třeba uvážit podle chuti majonézy.

  2. Majonézu připravíme tak, že do vysokofrekvenčního mixéru nalijeme mléko a přidáme hořčici, koření a uvedeme do činnosti, postupně, aby se hmota nesrazila, přidáváme olej a mixujeme do zhoustnutí.

  3. Poté majonézu lehce vmícháme do salátu a servírujeme chlazené ozdobené bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!