Salát z růžičkové kapusty, parmezánu a citrónu

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g nemražené růžičkové kapusty
3 vrchovaté lžíce parmezánu
¼ hrnku olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
½ granátového jablka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme kapustičky - zahnědlé či zvadlé lístky vyhodíme, každou kapustu rozpůlíme, vyřízneme košťál (kdo nerad vyhazuje, dá do vývaru) a nakrájíme na jemňounké plátky. Přendáme do mísy a promneme rukama, aby se jednotlivé lístky oddělily.

  2. Přidáme na jemno nastrouhaný parmazán, olivový olej a citronovou šťávu. Dochutíme čerstvě namletým pepřem. Parmazán je dost slaný sám o sobě, takže dosolí jen ten, kdo je vyloženě do slaného fanda.

  3. Z půlky granátového jablka vyloupeme semínka a každou porci salátu jimi posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!