Salát z růžičkové kapusty, parmezánu a citrónu
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g nemražené růžičkové kapusty
- 3 vrchovaté lžíce parmezánu
- ¼ hrnku olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- ½ granátového jablka
Postup Salát z růžičkové kapusty, parmezánu a citrónu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si očistíme kapustičky - zahnědlé či zvadlé lístky vyhodíme, každou kapustu rozpůlíme, vyřízneme košťál (kdo nerad vyhazuje, dá do vývaru) a nakrájíme na jemňounké plátky. Přendáme do mísy a promneme rukama, aby se jednotlivé lístky oddělily.
Přidáme na jemno nastrouhaný parmazán, olivový olej a citronovou šťávu. Dochutíme čerstvě namletým pepřem. Parmazán je dost slaný sám o sobě, takže dosolí jen ten, kdo je vyloženě do slaného fanda.
Z půlky granátového jablka vyloupeme semínka a každou porci salátu jimi posypeme.