Salát z pekingského zelí, s jablkem a křenem
Recepty, SalátySuroviny
- 30 dkg pekingského zelí (může být i hlávkové)
- 4 jablka (mně stačila 2 větší)
- 1 větší cibule (já použila dvě jarní cibulky i s natí)
- lžička cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce strouhaného křenu nebo Krenexu
- 1 lžíce jemně nasekané petrželové natě
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- bílý pepř
Postup Salát z pekingského zelí, s jablkem a křenem
Postup přípravy receptu
-
Očištěné zelí najemno nakrájíme, jablka nastrouháme nahrubo a hned pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla.
Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen, petrželovou nať, cukr, olivový olej a vše promícháme. Podle chuti přidáme pepř a sůl.