Makové lívance s povidly a tvarohem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 20 g droždí (nebo 1KL prášku do pečiva)
- 50 g moučkového cukru
- 500 ml mléka
- 50 g mletého máku
- 1 KL citronové kůry
- 1 KL mleté skořice
- 2 vejce
- 350 g hladké mouky
- olej na pečení
- 200 g švestkových povidel
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
Postup Makové lívance s povidly a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme droždí, lžičku cukru a polovinu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek.
Přidáme zbylé mléko, mák, cukr, citronovou kůru, skořici, vejce i mouku.Zpracujeme na hladké řidší těsto, které necháme na teple přibližně 30 min kynout.
Lívanečník vytřeme olejem a upečeme lívanečky.
Smetanu ušleháme a postupně do ní zašleháme tvaroh smíchaný s cukrem.
Lívanečky potřeme povidly a nastříkáme tvarohový krém.