Makové lívance s povidly a tvarohem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

20 g droždí (nebo 1KL prášku do pečiva)
50 g moučkového cukru
500 ml mléka
50 g mletého máku
1 KL citronové kůry
1 KL mleté skořice
2 vejce
350 g hladké mouky
olej na pečení
200 g švestkových povidel
250 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru
100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme droždí, lžičku cukru a polovinu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek.

  2. Přidáme zbylé mléko, mák, cukr, citronovou kůru, skořici, vejce i mouku.Zpracujeme na hladké řidší těsto, které necháme na teple přibližně 30 min kynout.

  3. Lívanečník vytřeme olejem a upečeme lívanečky.

  4. Smetanu ušleháme a postupně do ní zašleháme tvaroh smíchaný s cukrem.

  5. Lívanečky potřeme povidly a nastříkáme tvarohový krém.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!