Salát z bílého zelí s masovými kuličkami
Recepty, SalátySuroviny
- 350 g hlávkového zelí
- 3 jarní cibulky
- pár snítek petrželové natě
- Zálivka:
- 190 g zakysané smetany
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- 1-2 lžičky citronové šťávy
- sůl dle chuti
- čerstvě mletý pepř
- Masové kuličky:
- 300 g mletého vepřového masa
- koření dle chuti
- 1 lžíce solamylu
- 2-3 lžíce mléka
- 2 lžíce strouhanky
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Salát z bílého zelí s masovými kuličkami
Postup přípravy receptu
-
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo oleji, odkládáme na papírovou utěrku.
Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky, promneme se solí a necháme stranou. Nasekáme cibulky i petrželku a přidáme k zelí.
Z uvedených ingrediencí vidličkou promícháme zálivku a vmícháme do zelí. Dle chuti můžeme přidat chilli papričku, ale není nutná. Podáváme s masovými kuličkami.