Salát z bílého zelí s masovými kuličkami

Recepty, Saláty

Suroviny

350 g hlávkového zelí
3 jarní cibulky
pár snítek petrželové natě
Zálivka:
190 g zakysané smetany
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička medu
1-2 lžičky citronové šťávy
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř
Masové kuličky:
300 g mletého vepřového masa
koření dle chuti
1 lžíce solamylu
2-3 lžíce mléka
2 lžíce strouhanky
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo oleji, odkládáme na papírovou utěrku.

  2. Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky, promneme se solí a necháme stranou. Nasekáme cibulky i petrželku a přidáme k zelí.

  3. Z uvedených ingrediencí vidličkou promícháme zálivku a vmícháme do zelí. Dle chuti můžeme přidat chilli papričku, ale není nutná. Podáváme s masovými kuličkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!