Sekaná roláda v bůčkovém kabátku
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Na sekanou budeme potřebovat:
- 400 g najemno mletého libového bůčku
- 100 g uzrálejších tvarůžků
- 70 ml 30% smetany
- 1 menší nadrobno nakrájenou cibuli
- špetku mletého pepře
- Na náplň budeme potřebovat:
- na proužky nakrájenou čtvrtku masité barevné papriky
- na polovinu rozkrojenou bílou a zelenou část jedné lahůdkové cibule
- Na kabátek budeme potřebovat:
- 18 ks bůček bez kosti(koleček bůčkové rolády najemno nakrájených)viz.foto použitých surovin
- Dále budeme potřebovat:
- alobal nebo potravinářskou folii na pracovní plochu
- nit na utažení sekané
- 1 lžíce oleje
- vodu na podlití
Postup Sekaná roláda v bůčkovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe večer umícháme směs na sekanou-v míse vidličkou rozmačkáme tvarůžky společně se smetanou.
Přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli, pepř a nejlépe rukama důkladně promícháme. V uzavřené nádobě dáme do druhého dne uležet do lednice.
Poté zapneme troubu a necháme rozehřát.
Mezitím připravíme 2 pláty alobalu. Na každý rozložíme 9 koleček bůčkové rolády tak, že položíme 3 kolečka ve 3 řadách nad sebou, aby se malinko překrývaly, viz. fotopostup.
Masovou směs ještě jednou promícháme a rozdělíme na 2 díly.
Ty rovnoměrně naneseme na bůčkovou roládu.
Poklademe paprikou a lahůdkovou cibulí a pomocí alobalu zavineme do rolád. Alobal odstraníme a rolády omotáme nití, aby nám bůčkový kabátek hezky držel.
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji obě rolády prudce po všech stranách opečeme a přendáme do zapékací nádoby.
Pánev vypláchneme menším množstvím horké vody, malinko osolíme, vlijeme k roládám a ty vložíme do trouby. Pečeme nepřikryté cca 35 minut. V polovině pečení rolády otočíme, malinko podlijeme horkou vodou a přelijeme vypečenou šťávou.
Po upečení odstraníme nitě a nakrájíme na porce. Podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší. Můžeme také podávat nakrájené na tenké plátky, jako studené pohoštění.