Sekaná roláda v bůčkovém kabátku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na sekanou budeme potřebovat:
400 g najemno mletého libového bůčku
100 g uzrálejších tvarůžků
70 ml 30% smetany
1 menší nadrobno nakrájenou cibuli
špetku mletého pepře
Na náplň budeme potřebovat:
na proužky nakrájenou čtvrtku masité barevné papriky
na polovinu rozkrojenou bílou a zelenou část jedné lahůdkové cibule
Na kabátek budeme potřebovat:
18 ks bůček bez kosti(koleček bůčkové rolády najemno nakrájených)viz.foto použitých surovin
Dále budeme potřebovat:
alobal nebo potravinářskou folii na pracovní plochu
nit na utažení sekané
1 lžíce oleje
vodu na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe večer umícháme směs na sekanou-v míse vidličkou rozmačkáme tvarůžky společně se smetanou.

  2. Přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli, pepř a nejlépe rukama důkladně promícháme. V uzavřené nádobě dáme do druhého dne uležet do lednice.

  3. Poté zapneme troubu a necháme rozehřát.

  4. Mezitím připravíme 2 pláty alobalu. Na každý rozložíme 9 koleček bůčkové rolády tak, že položíme 3 kolečka ve 3 řadách nad sebou, aby se malinko překrývaly, viz. fotopostup.

  5. Masovou směs ještě jednou promícháme a rozdělíme na 2 díly.

  6. Ty rovnoměrně naneseme na bůčkovou roládu.

  7. Poklademe paprikou a lahůdkovou cibulí a pomocí alobalu zavineme do rolád. Alobal odstraníme a rolády omotáme nití, aby nám bůčkový kabátek hezky držel.

  8. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji obě rolády prudce po všech stranách opečeme a přendáme do zapékací nádoby.

  9. Pánev vypláchneme menším množstvím horké vody, malinko osolíme, vlijeme k roládám a ty vložíme do trouby. Pečeme nepřikryté cca 35 minut. V polovině pečení rolády otočíme, malinko podlijeme horkou vodou a přelijeme vypečenou šťávou.

  10. Po upečení odstraníme nitě a nakrájíme na porce. Podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší. Můžeme také podávat nakrájené na tenké plátky, jako studené pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!