Šalamounův koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g tuku
- 1 sklenice vody
- 2 hrnky cukru
- 2 lžíce kakaa
- trochu rumu
- 1 vanilkový cukr
- 4 celá vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- na posypání nasekané mandle (nebo oříšky)
Postup Šalamounův koláč
Postup přípravy receptu
-
Tuk, vodu, oba cukry, kakao a rum dáme vařit. Z uvařené směsi odebereme hrnek na stranu.
Do uvařené vlažné hmoty přidáme mouku, vejce a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme, dáme na plech a pečeme 220°C cca 25-30 minut.
Jakmile máme řez upečený ještě horký polijeme směsí kterou jsme si odebrali do hrníčku a posypeme oříšky nebo mandlemi.