Šafránové brambory s řapíkatým celerem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 brambor
4 řapíky celeru
5 cherry rajčátek
0,5 lžičky šafránu (cca 8-10 blizen)
200 g smetany 30%
50 g strouhaného sýru
sůl
pepř
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Celer nakrájíme na špalíčky a dáme 3-4 minuty povařit.

  2. Smetanu trochu ohřejeme, přidáme šafrán a necháme chvíli stát.

  3. Brambory oškrábeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky, rajčátka na poloviny.

  4. Zapékací formu lehce vymažeme máslem. Ukládáme bramborové plátky na stojato za sebou. Mezi ně zasuneme klínky celeru a rajčátka.

  5. Do smetany přidáme sýr, sůl, pepř a tymián. Zamícháme a brambory zalijeme.

  6. Pečeme asi 30 minut přikryté a dalších 10-15 odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!