Šafránové brambory s řapíkatým celerem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 brambor
- 4 řapíky celeru
- 5 cherry rajčátek
- 0,5 lžičky šafránu (cca 8-10 blizen)
- 200 g smetany 30%
- 50 g strouhaného sýru
- sůl
- pepř
- tymián
Postup Šafránové brambory s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Celer nakrájíme na špalíčky a dáme 3-4 minuty povařit.
Smetanu trochu ohřejeme, přidáme šafrán a necháme chvíli stát.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky, rajčátka na poloviny.
Zapékací formu lehce vymažeme máslem. Ukládáme bramborové plátky na stojato za sebou. Mezi ně zasuneme klínky celeru a rajčátka.
Do smetany přidáme sýr, sůl, pepř a tymián. Zamícháme a brambory zalijeme.
Pečeme asi 30 minut přikryté a dalších 10-15 odkryté.